• 05-01-2018 - Domano Diffusion verhuisd!

  Per 1 januari 2018 is onze showroom verhuisd. Het nieuwe adres is:

  Karel Oomsstraat 47 A, 2018 Antwerpen.

  Ons telefoonnummer 03 22 67 351 blijft ongewijzigd.

  Wij kijken uit naar het betrekken van dit mooie pand waarin ook collega agentschap Amoda is gesitueerd. Groot voordeel van deze nieuwe locatie is de betere bereikbaarheid en de aanwezigheid van voldoende parkeerplekken.

   

   

   

   

  Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u zich wenden tot Ivo Schols op bovenstaand telefoonnummer of via e-mail: ischols@domano.be

 • 05-09-2017 - Doniger Fashion Group vraagt uitstel betaling

  Modebedrijf Doniger Fashion Group heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Samen met de bewindvoerder wordt naar een oplossing gezocht voor werknemers, crediteuren en andere betrokkenen.
   
   
  Het bedrijf heeft het uitstel maandag aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam, laat Doniger Fashion Group maandag weten. Alle winkels van Gaastra, McGregor en Adam blijven voorlopig open. De surseance van betaling is ook verleend aan een reeks dochterbedrijven, zoals Adam Retail B.V..De onderneming is goed voor zo'n zeshonderd voltijdbanen. Ongeveer de helft van de werkgelegenheid zit in Nederland.

  Vreselijk

  "Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z'n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt", stelt CEO Joep van Straaten van Doniger Fashion Group.

  "We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden", aldus Van Straaten.

  In Nederland, België, Frankrijk en Duitsland heeft het bedrijf 75 eigen winkels. Het gaat om 53 Nederlandse vestigingen.

  Doniger Fashion Group is de opvolger van de vorig jaar failliet verklaarde McGregor Fasion Group. Deze onderneming kwam in de problemen door een grote schuldenlast van tientallen miljoenen euro's. Alleen al leveranciers hadden nog 53 miljoen euro uitstaan bij McGregor.

  McGregor Fashion Group maakte in 2016 een doorstart in afgeslankte vorm onder de naam Doniger Fashion Group. Het ging bij de overname in 2016 om alle McGregor- en Gaastra-merkactiviteiten, herenmodeketen Adam Menswear en de bedrijfskledingdivisie ETP. Er is in maandag overigens geen uitstel van betaling aangevraagd voor ETP.

  Overname

  Oud-eigenaren Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst, Ben Kolff en NIBC Bank hebben de activiteiten van McGregor Fashion Group overgenomen. En twee oud-managers van McGregor hebben zitting genomen in de directie. Zo'n 370 van de 500 medewerkers in Nederland konden door de doorstart hun baan behouden.

  Het bod van de oude aandeelhouders was 26 miljoen euro waard. Dat bestond voor het grootste deel uit het wegstrepen van openstaande vorderingen. Uiteindelijk moest ongeveer 1,8 miljoen euro worden overgemaakt, waarvan 1 miljoen voor het langer openhouden van de winkels tijdens de zoektocht naar een koper.

  [bron: Nu.nl]

 • 03-08-2016 - Nieuwsbrief zomer '16

   
  Voeg ons toe aan jouw adresboek. Bekijk de online versie.
   
  homepage nieuws events contact Bezoek onze facebook pagina  Blijf op de hoogte via twitter

  Beste lezer,

  De toekomst is de tijd die na het huidige moment komt. Het tegengestelde hiervan is het verleden. Dat is de tijd die voor het heden was. Het snijpunt van verleden en toekomst is het nu. Laten we beginnen op het snijpunt, dus het nu en vervolgens kijken naar de toekomst. De vooruitzichten zijn licht positief. Komend najaar zal beter worden dan de start van 2016.  De economie groeit en de consumenten kijken met meer vertrouwen naar de toekomst.

  Mooie berichten, maar hoe als ondernemer om te gaan met deze vooruitzichten? Het gaat er mijns inziens vooral om dat je alert bent en de ontwikkelingen in de gaten houdt. Belangrijk item in die ontwikkelingen is de locatie. Het onderscheid tussen zwakke en sterke locaties wordt steeds groter. Hamvraag is dus: Op wat voor locatie zit uw winkel? Zit uw winkel nog op een aantrekkelijke plek? Of kijkend naar het grotere geheel: is uw straat, dorp of stad nog een trekpleister voor de consument? Met andere woorden: bent u nog gelokaliseerd in een kansrijk gebied?

  Duidelijk is dat de grotere steden steeds meer aandacht krijgen van de consument, maar moet je als ondernemer dan allemaal in de grote steden willen zijn? Heb je die traffic nodig of wil je aandacht van de gerichte klant? En hoe zit het met de A1 locaties? Heb je die nodig om succes te hebben? Buiten het feit dat de huurprijzen op deze plekken niet meer te betalen zijn voor nationale retailers is het ook zo dat een verplaatsing op een minder drukke stek deconvenience voor de klant verhoogt. Wie wordt er bijvoorbeeld nu nog vrolijk van de Kalverstraat op een zaterdagmiddag?

  Wat je nu ziet gebeuren is dat winkels op niveau, de A1 locaties mijden en zich op A2 locaties vestigen of aan de rand van het centrum; van de Herenstraat naar de Vismarkt in Groningen, van de Markt naar de Verwerstraat in Den Bosch, van de omgeving Heuvelgalerie naar de Kleine Berg in Eindhoven, en van de Veemarkt naar de Ginnekenstraat in Breda,  om maar een paar verschuivingen te noemen. Het mainstream assortiment zit midden in de stad, het hogere niveau zit daar buiten of in bijzondere dorpen als Haren, Oisterwijk en Laren.

  Wat denk ik heel belangrijk is, is dat je als ondernemer een keuze maakt. Kies en pas je assortiment daar op aan. Domano gaat voor kwaliteit en authenticiteit. Factoren waar de consument tegenwoordig graag voor omrijdt. Dus wees de local hero: zorgt u  in de winkel voor de perfecte service en sfeer, verzorgen wij het bijpassende assortiment.

  Graag tot ziens!

  Kees ten Berge

  Handstich
  Handstich
  "Wij verkopen geen mode, wij verkopen lievelingsstukken." Deze sterke collectie van Handstich vertoont tal van jassen die voor een ieder zijn/haar favoriete jas kan worden. De kleuren zijn sterk, de details opvallend, de mix van verschillende stoffen, verrassend en de kwaliteit is uiteraard weer om door een ringetje te halen.
  lees meer
   
  Atelier Noterman
  Atelier Noterman
  Denk aan tennis of cricketclubhuizen in de jaren 80 waar men verscheen in witte kabeltruien, en in spencers uitgevoerd in de kleuren wit, donkerblauw, groen en rood. De chino's van deze collectie vormen een perfect geheel samen met deze look. Ook deze masterpieces blinken weer uit in detaillering en in de manier van produceren; De denims uitgevoerd in 12 wassingen, worden geproduceerd zonder giftige stoffen en met veel minder waterverbruik. 

   

   

  lees meer
  Corneliani
  Corneliani
  Corneliani’s zomer’17 totaalcollectie is ontworpen met 2 thema's in gedachte:  Denkenen Relaxen. Bij het eerste thema - oog voor detail, doordachte keuzes maken - horen diepe tinten blauw en tinten grijs in combinatie met fris blauw. Het tweede thema gaat over zoeken naar balans. Hier horen aardetinten bij gemengd met blauwgroen, neutrale kleuren met donkerbruin en heel diepblauw en een hele range denimblauw. Wit en zandkleur worden gecombineerd met walnootbruin en theeblad groen.

  lees meer
   
  CC Collection
  CC Collection
  De zomercollectie van het jongere broertje van Corneliani drukt deze collectie uit in 3 thema’s: 1, een stijl die terugslaat op het verleden; we zien Prince of Wales-ruitjes en visgraatmotieven. Kleuren hier zijn: alle tinten blauw gecombineerd met okergeel en hazelnootbruin. 2, een stijl voor de man die innovatie niet schuwt en durf heeft. De kleuren hierbij horend zijn: zwart en wit gecombineerd met ijsblauw en saliegroen en 3. de sportieve stijl uitgevoerd in diverse tinten blauw met grijze detaillering.
  lees meer
  Fred Mello
  Fred Mello
  Sinds dit seizoen mogen wij ons in België de trotse agent noemen van dit eigentijdse casual label. Fred Mello is fun, is eigenzinnig en bedoeld voor de dynamische man die veel waarde hecht aan authenticiteit, kwaliteit en niet onbelangrijk, comfort. De kleuren van deze totaalcollectie met een ontzettend goede prijs-kwaliteitverhouding zijn: blauw en groen in vele schakeringen, helder geel, rood en diverse tinten grijs. 

  * Uitsluitend in België
  lees meer
   
  Nino Danieli
  Nino Danieli
  Nino Danieli presenteert een collectie die zich laat verdelen in 6 kleurpaletten: De zachte, zeer draagbare jasjes uitgevoerd in licht en midden grijs / grijze en zwarte kostuums in ruitdesigns / diverse jasjes in vele tinten blauw, effen en in ruitpatronen geschikt voor vele gelegenheden / kostuums in neutrale tinten als crème, en khaki uitgevoerd in effen of in geometrische micropatronen / zachte katoenen jasjes indiverse tinten groen gecombineerd met een witte pantalon / en tenslotte zien we een aantal stukken uitgevoerd in oranjerood en oker. 
  lees meer
  Blue Industry
  Blue Industry
  Rijzende ster Blue Industry doet het goed. Dit smart casual label presenteert weer een schitterende totaalcollectie (inclusief sneakers). De eenheid van deze modische collectie maakt het uitermate makkelijk om alles goed met elkaar te combineren. De kleuren deze zomer zijn helder en fris. Veel tinten blauw, grijs, khaki's, groen en roze. 

  * Uitsluitend voor België

  lees meer
   
  Borrelli
  Borrelli
  Alles van Borrelli-makelij heeft een perfecte pasvorm en worden nog steeds op dezelfde manier gemaakt als de grote Napolitaanse kleermakers het vroeger zelf al deden: met oog voor finesse en kwaliteit. Deze collectie is weer een fijne. We zien veel denims, shirts, knitwear, chino's maar dit keer ook geweldige zomersneakers in leder en suede. De kleuren: blauw in veel schakeringen, wit, off white en khaki.

  lees meer
  Re-Hash
  Re-Hash
  De cotton-collection van Re-HasH is voor de veelzijdige man die van comfort houdt zonder in te leveren op stijl en klasse. Wederom heeft deze topfabrikant ons weer getrakteerd op een zeer veelzijdige collectie broeken uitgevoerd in de mooiste stoffen. Nieuw is de 5-pocket chino – genaamd Precious. Kleuren? Van wit naar licht grijs, van safaritinten van beige naar legergroen, mosterd, grijstinten en bruin. Maar ook warme zomerkleuren: oranje, koraalrood, donkerrood. En we zien zeekleuren in alle tinten blauw en groen.
  lees meer
   
  Thomas Pink
  Thomas Pink
  The British shirt authority. Thomas Pink deed wederom waar het goed in is, het ontwerpen van overhemden perfect gesneden en afgewerkt. voor werkelijk iedere man in iedere situatie en met iedere denkbare stemming is er een overhemd. Maak het geheel af met een stijlvolle das als de stemming daar aan toe is, want ook die zijn er in vele kleuren en designs.
  lees meer
  Altea
  Altea
  Belangrijk in deze zeer draagbare collectie is het knitwear. De uitgebreide range gaat van visserstruien met grote stiksels naar knitwear met grafische patronen, we zien kleurvlakken in alle vormen en kleuren, veel, heel veel streeppatronen en jacquard designs. Deze collectie is gebaseerd op het zeeleven. Dat wil zeggen dat we veel stukken zien uitgevoerd in veel tinten blauw, zandtonen met groen – kortom: kleuren doen ons denken aan de Mediterrane kust. Wie wordt daar nou niet gelukkig van?

  * Uitsluitend voor Nederland
  lees meer
   
  K-Way
  K-Way
  K-Way is een begrip. In het verleden stond het merk K-Way al bekend om haar volledig waterdichte nylon jasjes die makkelijk in een hand/heuptasje konden worden meegedragen. In de loop der jaren wordt K-Way niet alleen meer gekenmerkt door dit praktische, goed ademende, waterdichte jasje, maar komt dit label ieder seizoen terug met ook nieuwe modische stijlen uitgevoerd in vele kleuren en designs. Waterdicht uiteraard.
  lees meer
  Bomboogie
  Bomboogie
  Bomboogie is producent van stoere jacks, mantels en knitwear. Dit jonge label is voor mannen én vrouwen en heeft een volwassen en stijlvolle uitstraling. De modische jassen zijn uitgevoerd in vele modellen, materialen, kleuren en designs en zijn stuk voor stuk een aanwinst in de collectie. De zomer van '17 wordt zowel kleurrijk als gedekt; naast felle kleuren zien we vele tinten legergroen en camouflageprints.

  lees meer
   
  Riders on the Storm
  Riders on the Storm
  De warme, met dons gevoerde jacks (voor mannen én vrouwen) zijn ultralight en gemaakt van de meest hoogwaardige materialen en innovatieve details. De capuchon kan helemaal over het hoofd gesloten worden en heeft luchtgaten over de neus en oren. Op de capuchon zit ook een bril met glazen die verwisselbaar zijn. De jacks zijn niet alleen ideaal voor in de kou, ze worden ook gemaakt voor de warme seizoenen.
  lees meer
   
   
  Voeg ons toe aan jouw adresboek. Bekijk de online versie.
   
 • 28-01-2016 - Nieuwsbrief winter '16

  http://www.domano.com//mailing/81

 • 06-01-2016 - Lang Leve de winkelstraat ?!

  Interview bij Van Liempt Live met Kitty Koelemeijer, Rupert Parker Brady en Berend Ziengs over het veranderende winkellandschap en het succes van De Schoenenfabriek. 

  Bekijk hier het interview

 • 16-09-2015 - Shoppen via de smartphone neemt in rap tempo toe

  Het aantal orders via internet is snel stijgende. We bestellen vaker en ook het aantal internetkopers is toegenomen. De komende jaren blijft de groei erin, zullen offline- en onlineverkoopkanalen verder in elkaar schuiven en wordt de rol van mobiele apparaten belangrijker. 

  Lees meer

   

   

   

   

 • 21-07-2015 - Modewinkels winnen weer klanten

  De jarenlange teruggang van de Nederlandse modewinkels, met filiaalsluitingen, ontslagen en dumpprijzen voor kleding en schoenen, lijkt af te remmen.

  Kledingketen Esprit poetst verlies weg. Kredietverzekeraar Euler Hermes denkt zelfs dat de vraag in de mode- en textielsector de komende tijd iets zal stijgen.


  Dat baseert het bedrijf op een groot databestand met (uitgestelde) betalingen en de kredietwaardigheid van ondernemingen door de jaren heen. Het overizcht biedt doorgaans een redelijke voorspeller voor de komende kwartalen.

  Dure dollar
  De groothandel in de mode heeft volgens Euler Hermes echter nog wel last van de sterke dollar, de grondstoffen die Nederlandse bedrijven inkopen in dure dollars en worden afgerekend in goedkopere euro's.


  De lage olieprijs en goedkope euro maken dat de Nederlandse chemie- en agrarische sector de meeste kans op bankkredieten hebben vanwege hun zeer geringe kans op een faillissement.
  Uit het terugkerend sectoronderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes komen daarentegen de bouw- en retailsector weederom als zwak naar voren. Dat verandert niet snel, al ,,gloort licht aan het einde van de tunnel.''

  Vraag naar voedsel
  De chemie- en agri-food profiteren van de lage olieprijs en goedkope euro, maar ook van de toenemende vraag. De agrarische ondernemer speelt de blijvend stijgende wereldwijde vraag naar goed voedsel in de kaart.

  BRON: DFT-redactie

 • 25-06-2015 - Pitti Color

  Van 16 tot en met 19 juni ging de 88e editie van de Pitti Uomo van start, het Italiaanse event voor herenmode in Florence. ‘Kleurrijke elegantie’ was het centrale thema van de meest prominente mannenmode-event waar zoals gebruikelijk in het Fortezza da Basso de aftrap werd gegeven voor de internationale modebeurs.

  Wat zagen we?

  De jasjes zijn gemaakt van lichtere materialen, gemaakt met patronen geïnspireerd door de jaren 70. De pantalons zijn ruim maar ook ‘slim-fit’ gesneden en zijn kort. De Italianen weten dus eindelijk hoe het ‘heurt’.

  Blauw blauw blauw

  Alle tinten blauw zijn geoorloofd volgende zomer. Vooral voor kostuums en accessoires. We zien kleuren als geel, roze, rood en oranje terug in stiksels, knopen en voeringen.

  Aan deze drukst bezochte Pitti Uomo ooit,  namen maar liefst 1.150 modemerken deel. 40% komt uit meer dan 30 verschillende landen.

 • 25-02-2015 - Corneliani sluit zich aan bij Altagamma

  Corneliani heeft zich aangesloten bij het Italiaanse Altagamma netwerk. In dit instituut zijn wereldwijd gerenommeerde high-end Italiaanse bedrijven  en merken op uitnodiging verenigd om het beste dat Italië te bieden heeft op het gebied van 'design, fashion, food, jewelry, automotive, cosmetics en hospitality'uit te dragen en te beschermen. Corneliani mag zich nu scharen in een illuster rijtje namen als Valentino, Bottega Veneta, Gucci, Brunello Cucinelli, Etro, Illycafé, Bvlgari, Ferrari, Tod's, Versace en Ducati.

   

 • 25-02-2015 - K-Way in zee met Fiat

  Uit Italië komt vanaf april de Panda K-Way. Deze Panda is niet alleen voorzien van een K-Way stickertje, in de auto liggen ook items die betrekking hebben op het label. Zo bevinden zich in de tassen aan de rugleuning van de voorstoelen zogeheten Visibags, oftewel een veiligheidshesje van K-Way. 

  Lees meer

 • 26-01-2015 - Walk About Pitti

  Walk About Pitti was het thema voor de 87e Pitti. Centraal stond het lopen. Lopen voor je plezier, lopen omdat je sportief bezig wilt zijn, lopen met een bedoeling; een pad belopen om bij je doel te geraken...Het beursterrein was dit jaar bezaaid met  mooie paden die de veelal fraai uitgedoste bezoekers (zie link) brachten bij de mooiste collecties. 

  http://www.textilia.nl/nl-NL/Modetrends/Laatste_trends/Pitti_People_op_Pitti_Uomo_87_januari_2015-150116070000#.VMYGhI10zcs

 • 15-12-2014 - Januari editie Bread & Butter afgelast

  De Januari editie van de Berlijnse Bread & Butter (BBB) gaat definitief niet door. Een van de grootste mode evenementen van Europa moet wegens  onvoldoende inschrijvingen van exposanten de beurs aflasten.

  https://fashionunited.nl/nieuws/beurzen/bread-butter-gaat-definitief-niet-door/2014120922581 

 • 01-12-2014 - Samenvoeging Trend Corneliani en CC

  Vanaf zomer '15 ligt de geheel vernieuwde collectie van CC Corneliani in de winkels. Deze lijn is het resultaat van de samenvoeging van Trend met CC. Hierdoor is er een totaalcollectie ontstaan met de jonge uitstraling van Trend gecombineerd met de scherpe prijzen van CC.