• Gert-Wim Hogeveen

 • In mijn werk kom ik regelmatig interessante kledingliefhebbers tegen met leuke verhalen en een bijzondere kijk op zaken. Daarom kwamen we op het idee om iedere maand zo’n kleding'gek' voor het voetlicht te plaatsen. Goede vriend en klant Gert-Wim Hogeveen bijt de spits af en gaf ons de gelegenheid hem het hemd van het lijf te vragen.
 • Hoe ben jij in de kleding gerold?

  Werken in de kledingindustrie zit in mijn genen. Mijn ouders hadden vroeger een kledingzaak in Amersfoort en later een in Baarn. Het werd mij toen ik jong was al vrij snel duidelijk dat ik de zaak van mijn ouders zou gaan overnemen. Na de TMO ben ik dus bij hen in de zaak gaan werken en in 2004 heb ik de winkel overgenomen.

  Nooit gedacht ik ga wat anders doen, of ik stort me ook op de dames- of kinderkleding?

  Nee, ik ben perfect gelukkig met de verkoop van herenkleding. Dat segment ken ik goed en vind ik leuk.

  Welke merken verkoop je?

  Corneliani, Borrelli, Boss, Ralph Lauren, Jacob Cohen, Superdry.

  We kruipen net weer uit het crisisdal en zien dat het consumentenvertrouwen een stijgende lijn vertoont. Merk jij dat ook?

  De retail loopt altijd achteraan als het gaat om conjunctuurschommelingen dus ook nu, maar ik merk wel dat we nu stabiel zijn qua omzet. De afgelopen jaren vertoonde ieder seizoen een daling, maar nu blijven we stabiel en hopen we dat de toekomst weer een langzame stijging laat zien.

  Ben je bezig met vernieuwende concepten in jouw winkel?

  Jazeker. Zo’n crisis houdt je scherp, maar ik ben eigenlijk altijd wel bezig met nieuwe dingen. Zo verkoop ik naast kleding ook wijn. Regelmatig organiseer ik wijnproeverijen in de winkel. Daarnaast verkoop ik ook schoenen, organiseer ik haring-party’s en hebben we ieder weekend wel een pop up-store in house. Kan een nieuw kledingmerk zijn, maar dat hoeft niet. Zo hadden we laatst een air wheel pop up store in onze winkel. Hartstikke leuk en het trekt veel mensen aan. Bij ons is het ieder weekend feest.

  We zien dat er steeds meer gekocht wordt via het internet. Jij hebt een webshop, zie jij een stijging in de online verkopen?

  De echte verkoop via internet valt me eerlijk gezegd nog wat tegen. Wat ik wel merk is dat er steeds meer mensen mijn winkel vinden omdat ze mij vonden via internet. Een mooie website en een goede productpresentatie zijn dus ook erg belangrijk.

  Hoe zie jij de toekomst?

  Ik ben gestopt met het lange termijn denken. Ik ga lekker door met wat ik aan het doen ben en reageer op de vraag uit de markt. Op dit moment vraagt de markt gelukkig weer wat meer dan de voorgaande jaren; men wil weer kwaliteit. Kleding moet mooi zijn, het mag weer luxer en men kijkt weer kritisch naar de afwerking. Daar ben ik blij om.

 • kees-choice-02.jpg
 • kees-choice-03.jpg
 • kees-choice-04.jpg